Pravidelně Vám přinášíme nejrůznější tipy, triky, návody a recenze ze světa Apple. Pokud používáte Apple zařízení, nezapomeňte nás sledovat!

Sdílejte fotografie a videa v albech s ostatními

Se sdílením fotek na iCloudu můžete vytvářet alba fotografií a videí ke sdílení a odebírat sdílená alba ostatních uživatelů. Ostatní uživatele, kteří používají Sdílení fotek na iCloudu (iOS 6 nebo novější či OS X Mountain Lion nebo novější) můžete pozvat ke sdílení svých alb a oni vám mohou zanechat u vašich fotografií a videí své komentáře.

Uživatelé mohou přidávat vlastní fotografie a videa.
Také můžete sdílet svoje album na webové stránce, kde si je bude moci prohlédnout kdokoli.

Poznámka:  
Chcete-li Sdílení fotek na iCloudu používat, musíte být připojeni k internetu.
Sdílení fotek na iCloudu funguje přes Wi-Fi i mobilní datové připojení.
sdileni_fotek_1
Vytvořte nová sdílená alba
nebo přidejte fotografie do existujících alb.
Zapnutí Sdílení fotografií na iCloudu:
Přejděte do Nastavení > iCloud > Fotografie. Otevřete Nastavení > Obrázky a Fotoaparát.

Sdílení fotografií a videí:
Při prohlížení fotografie nebo sledování videa (nebo pokud jste vybrali více fotografií či videí) klepněte na „sdílet“, klepněte na Sdílení fotografií na iCloudu, přidejte komentář a poté sdílejte média v existujícím sdíleném albu nebo vytvořte nové. Uživatele můžete k prohlížení vašeho sdíleného alba přizvat pod jejich e-mailovými adresami nebo mobilními telefonními čísly, která využívají pro Zprávy.

Zapnutí veřejné webové stránky:
Vyberte sdílené album, klepněte na Lidé a zapněte veřejnou webovou stránku. Chcete-li na stránku upozornit ostatní, klepněte na Sdílet odkaz.

Přidání položek do sdíleného alba:
Zobrazte sdílené album, klepněte na + , vyberte položky a poté klepněte na Hotovo. Můžete přidat komentář a zveřejnit jej klepnutím na tlačítko Zveřejnit.
Smazání fotografií ze sdíleného alba:
Vyberte sdílené album, klepněte na Vybrat, vyberte fotografie nebo videa, jež chcete smazat a poté klepněte na koš. Musíte být vlastníkem sdíleného alba nebo fotografie.

Smazání komentářů ze sdíleného alba:
Vyberte fotografii nebo video s komentářem. Dotkněte se komentáře a přidržte na něm prst a poté klepněte na Smazat. Musíte být vlastníkem sdíleného alba nebo komentáře.

Přejmenování sdíleného alba:
Klepněte Sdílené, klepněte na Upravit, poté klepněte na název a zadejte nový.

Přidání nebo odstranění odběratelů či zapnutí nebo vypnutí oznámení:
Vyberte sdílené album a poté klepněte na Lidé.

Odběr sdíleného alba:
Když obdržíte pozvánku, klepněte na panel Sdílené a poté na Přijmout. Pozvánku můžete přijmout také v e-mailu.

Přidání položek do odebíraného sdíleného alba:
Zobrazte sdílené album a poté klepněte na +. Vyberte položky a klepněte na Hotovo. Můžete přidat komentář a zveřejnit jej klepnutím na tlačítko Zveřejnit.

Zobrazení rodinného alba:
Když nastavíte rodinné sdílení, v aplikaci Obrázky na všech zařízeních členů rodiny se automaticky vytvoří album s názvem Rodina. Všichni členové rodiny mohou do tohoto alba přidávat fotografie, videa a komentáře a dostávat oznámení o nových přídavcích od ostatních členů rodiny. Další informace o nastavení rodinného sdílení najdete v části Rodinné sdílení (o tomto tématu se dozvíte více v nadcházejícíh dnech na našem blogu).
appleparts.cz

appleparts.cz

Prodej náhradních dílů a příslušenství pro zařízení Apple.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 1 =

Okomentujte nás také na Facebooku